Minimal Elements

Van valkuil naar top of the mountain

Het afgelopen half jaar stond mijn leven in het teken van mij. Mezelf leren kennen, mezelf rust geven, zelf actie nemen, tegen mezelf aanlopen, mezelf dingen gunnen en blij zijn met mezelf. Natuurlijk was ik ook nog steeds moeder, partner, vriendin, dochter, zus. En die rollen probeerde ik allemaal nog steeds goed te vervullen, maar focus op mezelf was nodig om die andere rollen béter dan goed te doen.

Top of the mountain

Zo raakte ik steeds meer ontevreden over alles wat ik deed en kon, of eigenlijk vooral niét kon.

Falen

Vorig jaar faalde ik in elke rol in mijn leven. Of in elk geval dat gevoel had ik. Alles deed ik half en ik probeerde alle ballen omhoog te houden. Zo raakte ik steeds meer ontevreden over alles wat ik deed en kon, of eigenlijk vooral niet kon. Want in alles wat ik deed liep ik tegen dezelfde problemen aan, steeds opnieuw en in verschillende situaties. Ik raakte ook nog mijn baan kwijt, waarbij ik diep van binnen dacht dat het stiekem kwam door hoe en wie ik was. In het coachingstraject dat ik daarop volgde, zocht ik daarom naar zaken die bewezen dat ik een ander pad kon gaan bewandelen. Meerdere keren vroeg mijn coach Marielle waarom ik mijn kwaliteiten niet waardeerde; ‘Dat is juist iets waar je goed in bent.’ En in elke opdracht kwamen weer dezelfde zaken naar voren; de kwaliteiten die ik steevast verbond aan mijn valkuilen.

Stralen

Verschillende workshops kwamen voorbij, allen even leerzaam als inspirerend; de onderwerpen, maar ook de mensen die aanwezig waren. Steeds meer leerde ik mezelf kennen, aan de hand van de opdrachten van mijn coach, maar ik kreeg feedback van mijn omgeving. En tóch, nog steeds wilde ik graag anders zijn dan wie ik in mijn beleving was. Tot 1 van de trainers van een workshop zei; ‘Maar Dagmar als je zo vertelt, zie ik dat je straalt. Je vertelt over waar je tegen aan loopt, maar ik zie vooral iemand die heel hard werkt vanuit een bepaalde overtuiging en dat in combinatie met je talent. Je hebt alleen nog niet de organisatie gevonden die dat op de juiste manier weet te waarderen.’ Het begin van het geloof in mezelf. En zo begonnen mijn valkuilen zich te vullen met zand. 

Ik weet wat ik kan, wil en waar ik goed in ben.

Top of the mountain

Inmiddels loop ik ergens rond de top van de eerste berg, want ik ben verder gegaan met vullen en bouwen. Ik weet wat ik kan, wil en waar ik goed in ben. Met support van mijn coach ontdekte ik mijn vernieuwde pad op deze berg. En op dat pad komen vast nieuwe valkuilen. Maar vol goede moed stap ik daar omheen, omdat ik weet dat ik opnieuw naar de top of the next mountain kan komen. En het uitzicht daar is geweldig, ik zie namelijk mezelf!

Om jouw ervaring zo goed mogelijk te laten verlopen, gebruikt deze website cookies.

Meer info, lees de privacy verklaring.